Magdalena Andersson å bråk

Jag har hela mitt "vuxna liv" försökt hålla mig ganska medveten om vad som händer här i världen å Sverige. Jag har läst om de mesta hemskheter å bra saker som hänt, men det finns en sak som jag hela tiden försökt hålla mig borta ifrån och det är politik. Jag tycker inte politik är särskilt intressant. Jag har alltid sett det lite som människor som tror att de är lite bättre än alla andra, slösar en massa pengar på strunt, hamnar i problem (å därmed slösar ännu mer pengar) och vänder pälsen för vinden. Det känns lite som ett stort dagis där de bråkar om frökens uppmärksamhet genom att gapa så högt de kan och skyller allt på alla andra. 
 
Men nu är det drygt ett år kvar till nästa val, och jag är över 18 vilket gör att jag därmed får rösta för första gången. Jag känner därför att det förmodligen är dags att jag försöka sätta sig in i vad de bråkar om. För vad jag än tycker om politik i sig så är det ändå det som kan styra hur mitt och andras liv ska utvecklas, och då vill jag göra så mycket jag kan för att försöka styra Svearike mot den riktning som jag anser gynnar flest.
 
obs. Snapchat bild
Just nu pågår ju almedalsveckan, och jag tänker att det är väl ett ypperligt tillfälle att få en första glimpt utav vad som händer. Sagt å gjort så satte jag mig ner å tittade idag. Hörde Magdalena Anderssons tal (en politiker som (läs: hittills) verkar ganska vettig) samt hur två journalister satt och bokstavligen tjafsade om ifall SVT tar för mycket plats eller inte. Och jag måste säga att det var ganska spännande att titta på. Kanske inte så mycket vad de sa, utom mer att stämningen  mellan dessa två personer var så fruktansvärt dålig och det jag hela tiden satt å tänkte var basically "Jag undrar när de ryker ihop på riktigt". Inte det man kanske ska tänka det första man gör, men men. Även poltik kan alltså vara spännande vid de rätta ögonblicken fick jag veta. Det gäller bara att hitta dem.
 
Publicerat i tankar / Övrigt
Taggar: almedalsveckan / politik
#1 / / Netti Starby:

Usch det är verkligen mycket hemskt som händer hela tiden att man blir mörkrädd! Kramis

Svar: Verkligen. <3
Zyllah

#2 / / Amanda:

Håller med om att politik kan vara spännande ibland :)

Svar: <3
Zyllah

#3 / / Matilda Berlin:

Tycker också att politik inte är nå roligt... Men som sagt, dags att börja sätta sig in i det igen ;) Kram <3

Svar: Verkligen. :( <3
Zyllah

#4 / / Moa:

Jag tycker de kan vara spännande ibland, framförallt när det är ämnen jag bryr mig starkt om.

Svar: Då kan det definitivt vara spännande. Men jag tycker ändå att det blir larvigt när det går över från en diskussion till någon form utav pajkastning. <3
Zyllah