Bokrecension: The No.1 ladies' detective agency

Det här blir en kort recension i brist på bilder (råkade lämna tillbaka den till biblioteket innan jag hann göra det, ups...!). Men boken heter i alla fall The No.1 ladies' detective Agency (damernas detektivbyrå) och är skriven utav Alexander McCall Smith. Boken ingår i genren Mysterium. 
 
"Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska pappor och stulna bilar är problem som Mma Ramotswe löser. Samtidigt får läsaren en unik läsupplevelse, för Alexander McCall Smith har lyckats fånga en mycket speciell känsla. Damernas detektivbyrå ger en bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare; fyllt med stolthet och traditioner." - goodreads
 
bild lånad från bokens goodread-sida!! 
 
Vad tyckte jag om boken då? Jag tyckte faktiskt om den här boken. Jag blev tipsad av en kompis som hade sett tv-serien och tyckte att jag borde läsa boken, och trots att jag nog inte kommer läsa resten utav serien så är det aboslut inte en bok som jag ångrar att jag läst. Kanske inte riktigt min genre bara. Jag tyckte om huvudpersonen i boken, och älskar hur hon hanterar svåra situationer som hon hamnar i. Jag har nog inte direkt något negativt att säga, för det var en hyfsat bra bok. 
 
Om jag ska ge den ett betyg blir det 4/5 ♥ just för att det inte riktigt var min typ av bok. Någon annan kan säkert tok älska den, men för mig var den inte helt fantastiskt trots att jag gillade den. Jag rekomenderar den här till de människor som gillar lite kortare och kanske mer lättlästa böcker inom genren mysterier. 

Publicerat i Böcker
Taggar: Alecander McCall Smith / The No.1 ladies' detective agency / bok / bokrecension / boktips / böcker / mysterium
#1 / / Asylmamma:

Åh, den boken har jag hört mycket gott om! Har inte hunnit läsa den än, men ska nog göra det.. blev lite sugen efter din recension.. 👍🏻

#2 / / Christer Holm:

Den boken tror jag är redigt bra
:)
Svar: det hoppas jag med att det blir

#3 / / Days by Johanna:

Tänkte direkt gick inte den som serie för ett tag sedan, och visst gjorde den det. Såg inte serien, och inte läst boken, blir inte så mkt bokläsning med småbarn, förutom barnböcker då..

Tack, dagen har varit helt okej sedan jag fick gråta ut :) men känner mig lite nedstämd, men det känns nog bättre imorgon.

#4 / / Gabriella :

Roligt att läsa!!

#5 / / Pauline Hurtig:

min mamma älskar de böckerna!

#6 / / Malin:

Älskar att läsa, så alltid kul med boktips!

#7 / / Ida:

Veckans blogg vinnare finns nu på bloggen :)

#8 / / Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Tack för tipset, har hört mycket gott om den tidigare så borde kanske ta och läsa den jag med :)

#9 / / Moa:

Vad bra tips :)

#10 / / Jeanette:

Vad roligt med en bokrecension :)

#11 / / Carro:

spännande! älskar läsa bokrecensioner :)

#12 / / Yohanna af Skovde:

Har hört bra grejer om den boken! :)

#13 / / Heléna:

Kan tänka mig att böckerna är underhållande då serien är det :D Hoppas allt är bra med dig :D Kramar <3

#14 / / MissMagic:

Lårer mysig. Gillar omslaget också :) är nog inte heller riktigt en genre för mig men kanske ändå kollar upp den någon gång :)

#15 / / moa:

hade ingen aning om att denna bok fanns eller ens att serien finns. :) Tack för tipset finaste Zyllah. hoppas du mår bra. kramar <3

#16 / / Sarah:

allt bra =)

#17 / / Jessica Högberg:

Kan vara nåt för mej då!

#18 / / Boel:

Tack för tipset :)