Bokrecension: The No.1 ladies' detective agency

Det här blir en kort recension i brist på bilder (råkade lämna tillbaka den till biblioteket innan jag hann göra det, ups...!). Men boken heter i alla fall The No.1 ladies' detective Agency (damernas detektivbyrå) och är skriven utav Alexander McCall Smith. Boken ingår i genren Mysterium. 
 
"Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska pappor och stulna bilar är problem som Mma Ramotswe löser. Samtidigt får läsaren en unik läsupplevelse, för Alexander McCall Smith har lyckats fånga en mycket speciell känsla. Damernas detektivbyrå ger en bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare; fyllt med stolthet och traditioner." - goodreads
 
bild lånad från bokens goodread-sida!! 
 
Vad tyckte jag om boken då? Jag tyckte faktiskt om den här boken. Jag blev tipsad av en kompis som hade sett tv-serien och tyckte att jag borde läsa boken, och trots att jag nog inte kommer läsa resten utav serien så är det aboslut inte en bok som jag ångrar att jag läst. Kanske inte riktigt min genre bara. Jag tyckte om huvudpersonen i boken, och älskar hur hon hanterar svåra situationer som hon hamnar i. Jag har nog inte direkt något negativt att säga, för det var en hyfsat bra bok. 
 
Om jag ska ge den ett betyg blir det 4/5 ♥ just för att det inte riktigt var min typ av bok. Någon annan kan säkert tok älska den, men för mig var den inte helt fantastiskt trots att jag gillade den. Jag rekomenderar den här till de människor som gillar lite kortare och kanske mer lättlästa böcker inom genren mysterier. 

Publicerat i Böcker
Taggar: Alecander McCall Smith / The No.1 ladies' detective agency / bok / bokrecension / boktips / böcker / mysterium
Kommentarer (22)

Får aldrig arslet ur vagnen

Jag är en sån otrolig inspirations-junkie. Absolut älskar att konsumera olika sorters motivation samt inspiration på alla möjliga plattformar, som ni förmodligen redan förstått. Något som jag berättat om tidigare, men som jag tänkte dela med mig utav igen är dansvideos. De är så otroligt coola å jag blir så otroligt peppad på att själv börja dansa igen (ja, jag dansade för ett par år sedan. Vet ej varför jag slutade, dummaste jag gjort i hela mitt liv om ni frågar mig...). Tyvärr får jag dock aldrig arslet ur vagnen, så att säga, för att anmäla mig till något. Jag tänker dock att jag nu i höst ska försöka anmäla mig till något att göra, när alla aktiviteter startar igen.
 
Men till poängen med inlägget, den senaste videon jag tittade på. Från mig till er. Gör er redo att inspireras. ♥
 
 
Publicerat i kreativitet
Taggar: Från mig till er / dansa / inspiration / kreativitet / motivation / youtube
Kommentarer (13)

Magdalena Andersson å bråk

Jag har hela mitt "vuxna liv" försökt hålla mig ganska medveten om vad som händer här i världen å Sverige. Jag har läst om de mesta hemskheter å bra saker som hänt, men det finns en sak som jag hela tiden försökt hålla mig borta ifrån och det är politik. Jag tycker inte politik är särskilt intressant. Jag har alltid sett det lite som människor som tror att de är lite bättre än alla andra, slösar en massa pengar på strunt, hamnar i problem (å därmed slösar ännu mer pengar) och vänder pälsen för vinden. Det känns lite som ett stort dagis där de bråkar om frökens uppmärksamhet genom att gapa så högt de kan och skyller allt på alla andra. 
 
Men nu är det drygt ett år kvar till nästa val, och jag är över 18 vilket gör att jag därmed får rösta för första gången. Jag känner därför att det förmodligen är dags att jag försöka sätta sig in i vad de bråkar om. För vad jag än tycker om politik i sig så är det ändå det som kan styra hur mitt och andras liv ska utvecklas, och då vill jag göra så mycket jag kan för att försöka styra Svearike mot den riktning som jag anser gynnar flest.
 
obs. Snapchat bild
Just nu pågår ju almedalsveckan, och jag tänker att det är väl ett ypperligt tillfälle att få en första glimpt utav vad som händer. Sagt å gjort så satte jag mig ner å tittade idag. Hörde Magdalena Anderssons tal (en politiker som (läs: hittills) verkar ganska vettig) samt hur två journalister satt och bokstavligen tjafsade om ifall SVT tar för mycket plats eller inte. Och jag måste säga att det var ganska spännande att titta på. Kanske inte så mycket vad de sa, utom mer att stämningen  mellan dessa två personer var så fruktansvärt dålig och det jag hela tiden satt å tänkte var basically "Jag undrar när de ryker ihop på riktigt". Inte det man kanske ska tänka det första man gör, men men. Även poltik kan alltså vara spännande vid de rätta ögonblicken fick jag veta. Det gäller bara att hitta dem.