Vampire academy

Jag har nästan aldrig läst en bok mer än en gång. Jag anser att när man läst en bok så har man alla svar, vet alla plotter och kan därför inte riktigt få ut något utav att läsa den igen. Det finns dock en serie som jag läst så otroligt många gånger, och det är den bästa serien jag någonsin läst. Det var i alla fall vad jag tyckte när jag läste dem för ett par år sedan.
 
(obs, jag märke försent att böckerna inte ligger i ordning.)
 
Serien heter Vampire academy och är skriven utav Richelle Mead, den ingår i genren fantasy. Boken handlar om dhampirer (halv vampyrer) vars livsuppgift är att skydda vampyrerna från Strigoierna. Strigoierna är vampyrer som av någon anledning har blivit onda, och de lever på de "goda" vampyrernas blod vilket gör att det hela tiden blir färre och färre av dem. Jag älskar huvudpersonerna i den här boken, Rose och Lissa, samt Christan som blir en större och större del utav berättelsen. Och jag menar, hur underbar är då inte Dimitri?? 
 
Böckerna är så super spännande och fantastiska. Jag tror att jag läst alla sex böcker hela 3 (!!!!!) gånger, någon bok mer eller mindre, för att jag tycker att de är så bra. Min absoluta favorit är bok tre, skuggskysst, för det är då kärlekhistorien mellan Rose och hennes älskare är som tydligast. Jag tyckte hennes kamp för att få tillbaka honom var helt underbar, och i slutändan blir det också bra.
 
Det är egentligen sex böcker, men jag lånade ut den första någon gång för länge sen. Jag har inte sett skymten av den sen dess, och jag minns inte heller vem jag lånade ut den till vilket betyder att det förmodligen är förlorad. Väldigt synd faktiskt. Jag funderar på att köpa första boken igen bara för att ha den hemma, men får se hur det blir med det.
 
Har ni läst bokserien?? ♥
 
Publicerat i Böcker
Taggar: Richelle Mead / Vampire academy / bok / bokfråga / böcker
#1 / / Christer:

Finns det inte en film om det här med ? tycker jag känner igen storyn

Svar: Jo, det finns en film om första boken. Böckerna är dock hundra gånger bättre. <3
Zyllah

#2 / / sandra*:

Har inte läst dem böckerna, så ett väldigt bra tips, måste inskaffa mig nya böcker :D

Svar: Verkligen. <3
Zyllah

#3 / / Lillabus:

Inte alls min kategori av böcker det där så har inte läst dem.

Svar: Man kan ju inte gilla allt. <3
Zyllah

#4 / / sandra:

läste några av böckerna i min ungdom men vet inte vilken bok jag var på så har inte fortsatt ^^

Svar: Men läs om dem då. ^^ <3
Zyllah