Bok update: City of fallen angels

Boken jag har läst heter City of fallen angels och är fjärde boken i serien Shadowhunters. Den är skriven utav ingen mindre än Cassandra Clare.
 
Boken handlar som vanligt om Clary, Simon, Jace och alla andra karaktärer vi fått introducerade. Efter segern i förra boken ser det, till en början, ganska fredligt ut i deras liv. Clary och Jace kan äntligen träffas offentligt, Simon dejtar både Maia och Isabelle och Alec har äntligen fått sin trollkarl. Men spänningen kring Simon ökar när någon försöker mörda honom inte bara en utom två gånger, och han blir även kallad att prata med vampyr ledaren. Det visar sig att Simon är en viktig spelpjäs i mångas planer, och när de som vill åt honom drar till med mer och mer drastiska åtgärder för att få som de vill måste gruppen återigen slå ihop sig för att vinna. Det tar dock en oväntad vändning mot slutet, som kommer att förändra allt.
 
Vad tyckte jag om boken då? Här har vi samma scenario som med första boken, jag total älskar boken fram till slutet när jag istället avskyrr den. Jag vet inte vad det är med den här författaren och antingen få mig att gå från att älska till att hata, eller från hata till att älska. Jag var genuint glad att jag tyckte om boken, fram tills att det sista hände och jag bara suckade högt. Var hon tvungen? Varför alltid han? Jag hoppas verkligen att det har en viktig betydelse i nästa bok, för annars kommer jag att bli extremt besviken.
 
Förutom det så tyckte jag om karaktärerna. Det var inte lika mycket tjat kring Clary i den här boken vilket jag uppskattar. Jag tycker alla är väldigt speciella, och OM jag shippar Alec med Magnus Bane. De är så underbara ihop trots att Alec är ytterst känslig när det gäller Magnus tidigare kärleksliv. Jag tycker också om den nya karaktären de drar in, Kyle, och hans historia med en annan ganska ny karaktär. Der ger det hela ett extra lyft, trots att man nu måste vara bra på många bollar i luften för det blir väldigt mycket olika synvinklar man får läsa ifrån.
 
 
Sammanfattningsvis så älskade jag allt utom de sista 10 sidorna (ish). Fruktansvärt besviken angående slutet måste jag ändå säga, men personligheterna växer mer och mer på mig å de får alla mer och mer plats i mitt hjärta. Jag längtar tills jag ska läsa bok nummer fem, även fast jag tror att jag ska läsa en annan innan det. Jag rekomenderar den till de som gillar fantasy och är 15 år eller äldre. Den får 4/5 ♥ utav mig. 
 

Publicerat i Böcker
Taggar: 4/5 / Cassandra Clare / City of fallen angels / Shadowhunters / bok / bok update / bokrecension / bokserie / boktips / böcker / fjärde boken
#1 / / Sanna Widman:

Åh vad kul med den serien. Gick bra att läsa i början och har läst ut de 3 första. Började med 4:an nu i somras men ännu inte läst ut den, då jag hamnar i läsperioder och inte. :) får ta tag i det snart!

Svar: Ta tag i den. <3
Zyllah

#2 / / Ida:

Åh vad kul med bokrecension!! :)

Svar: <3
Zyllah

#3 / / Therese:

Tack för tipset :D

Svar: Varsågod! <3
Zyllah

#4 / / annelie:

ja gillar inte att läsa :/ kram

Svar: Vad tråkigt. <3
Zyllah

#5 / / Sara Ekman:

Jag älskar den här bokserien :D

Svar: Den är helt okej. <3
Zyllah

#6 / / Netti Starby:

Vad tråkigt att du blev besviken med slutet. Kramis

Svar: <3
Zyllah

#7 / / Christer:

Boken verkar bra ...Men jag kunde inte låta bli att fastan på de söta figurerna i bakgrunden :P

Svar: Visst är de urgulliga!! <3
Zyllah