Zyllah och Moa tycker till: Böcker

Förra veckan nämnde jag ännu ett samarbete jag ska börja med, och precis som med bloogboster (som ni kan läsa om här(!)) så handlar det här om att tipsa er och den andras läsare om det vi skriver. Det här samarbetet kommer jag att göra med ingen mindre än Moa som driver bloggen Moamedalicia, vilken går att hitta här(!). Planen är att vi varje vecka kommer ha ett ämne som vi diskuterar kring och berättar vad vi själva känner och tycker om. Jag älskar ju att skriva vad jag tycker om saker, men inte riktigt känt att jag haft tiden till det. Men nu när vi gör ett samarbete om det hela så känner jag mig jätte taggad och jag hoppas ni känner samma sak. ♥
 
Första veckan är, som rubriken lyder, böcker man bör läsa och en stor No No och här är mina. Enjoy, och kolla sen in på Moas inlägg som länkas längt ner. :)
 
Jag läser ju inte jätte mycket böcker som handlar om verkliga människor i det verkliga livet, men en del har jag samlat på mig och dessa är 3 (5) utav dem.
 
Till den här listan bör också En blomma i Afrikas öken utav Waris Dirie finnas, men jag hittade inte boken så jag kommer bara nämna att det är en jätte bra bok som är såå otroligt viktig att läsa. Vill ni läsa min recension utav den finns den dock HÄR(!).
 
Den andra boken jag tycker man bör läsa är Gömda: En sann historia utav Liza Marklund. Det som händer i den här boken har hänt på riktigt, och den handlar, kort sagt, om en kvinna som får ihop det med en man som sen börjar göra hennes liv till ett rent helvete. Hon och hennes familj måste gå under jorden för att överleva, och hon berättar om resan den familjen gjorde under de åren när de ständigt var livsrädda. Berättelsen är fruktansvärd hemsk, och jag mådde så dåligt av att läsa den. Att vuxna och barn ska behöva gå igen det här är inget annat än fruktansvärt, och det här gör det verkligen till en bok man bör läsa. Läs mer om vad den handlar om på goodreads HÄR(!).
 
Nästa bok är 14 år till salu-En skakande svensk historia utav Caroline Engvall. Den här var också fruktansvärt hemsk att läsa, och handlar om en tjej i 14 års åldern som påbörjar ett självskadebeteende i form av att sälja sex. Hon hamnar mitt i det och kan inte riktigt ta sig ut, hon mår sämre å sämre tills det ända hon har kvar är sexet med gamla gubbar. Jag blev otroligt illa berörd eftersom att den här tjejen till en början inte stämmer in på de som man "vanligtvis" förknippar med självskadebeteende, och självskadebeteende i form av sex pratas det väldigt sällan om. Det är också fruktansvärt att tänka sig att hon är 14 år när hon hamnar mitt i den smeten. Jag tycker det är en väldigt bra bok för ALLA att läsa, för att förstå och kanske få lite nya perspektiv kring ämnet. Ni kan läsa om boken på goodreads HÄR(!).
 
Den sista boken är en triologi vid namnet Torka aldrig tårar utan handskar och är skriven utav Jonas Gardell. Den grundar sig inte riktigt på en sann historia, utom speglar mer livet överlag för många homosexuella när AIDS blev "stort" i Sverige. Man får följa två huvudpersoner och hur de finner kärleken i varandra trots sina olikheter och motgångar.Jag har hittills bara läst de två första delarna och anledningen till att jag inte läst den sista är för att jag är rädd att den ska krossa mig helt vilket jag hört rykten om att den mycket väl kan göra. Men jag ska göra det, så fort jag kan. De två första böckerna är extremt bra, och man får verkligen en förståelse för hur det kan ha varit att vara homosexuell innan det blev accepterat i Sverige. Otroligt intressant, trots att man gråter lite då och då. Första boken går att finna på goodreads HÄR(!).
 
 Och sen, sist men inte minst. Mitt NO NO. Boken heter The girl with the lower back tattoo och är skriven utav Amy SchumerJag gjorde en recension på den här (här(!)) och jag vet att jag inte sa att den var jätte dålig där, men nu har den fått smälta lite och jag måste ändå säga att nackdelarna överväger fördelarna. Det öppna snacket om att förlora vikt hit å dit, festande med alldeles för mycket alkohol och annat gör att jag inte tycker det är en passande bok att läsa. Hon lägger fokus på helt fel saker, trots att hon även tar upp viktiga ämnen, och drar dem så pass långt åt fel håll att jag inte skulle tipsa någon om den här. Inte en bok som är värd att läsa tyvärr.
 

 
Glöm inte att gå in och kolla på Moas blogg för att se vilka böcker hon tipsar och inte tipsar om. Ni hittar hennes inlägg HÄR(!). ♥
 

 
Vad är era att läsa böcker och No No's?? ♥
 
Publicerat i Böcker / Samarbete
Taggar: 14 år till salu-En skakande svensk historia / Amy Schumer / Caroline Engvall / En blomma i Afrikas öken / Gömda: En sann historia / Jonas Gardell / Liza Marklund / The girl with the lower back tattoo / Waris Dirie / bok / boktips / böcker / moamedalicia / samarbete / torka aldrig tårar utan handskar
#1 / / Karin:

Tycker inte alls om Gömda. Blir nästan provocerad när jag tänker på den. Tycker först och främst att det är fel att säga att det är en sann historia (baserad ja, men inte sann). Och jag tycker att den har otroligt mycket rasistiska drag i den. Nä, inte alls bra.

Svar: Aldrig tänkt på det faktiskt, och jag ska inte uttrycka mig i den frågan för har inte läst den på länge. Men det kan tyvärr mycket väl stämma!
Zyllah

#2 / / sandra:

torka aldrig tårar <3 läste första boken i samband med att serien kom ut för några år sedan men blev så scarred for life så gides inte läsa vidare men gjorde de nyligen och jag grät flera gånger kan jag säga, men det är det värt!

Svar: åhhhhh. <3
Zyllah

#3 / / Tilda Barkselius:

Himla kul att få lite boktips!

Svar: <3
Zyllah

#4 / / lucy:

Hade faktiskt tänkt läsa Amys bok men nu börjar jag tveka :/

Svar: Jag skulle inte läst den om jag fick välja nu... <3
Zyllah

#5 / / Heléna:

Så roligt med ditt och Moas samarbete :D Jag har inte läst någon av böckerna, men känner till dem. Nu vet jag ju vilka du rekommenderar och inte, så tack för tipset! Kram <3

Svar: <3
Zyllah

#6 / / Mirre - Sweetwords:

Ohh tack för boktipsen, så roligt att samarbeta

Svar: <3 <3
Zyllah