En bok om manlighet

Boken jag tänkte visa idag kan slå lite fel hos en del, så jag tänkte att det är lika bra att jag förklarar varför jag väljer just den. Jag är feminist och blir, precis som många andra, fruktansvärt upprörda när människor alltid ska vända de diskussionerna till att handla om män.
 
Den här boken handlar om just män överlag, deras tankar och värderingar, den är alltså gjord för att disskutera just män. Jag manar inte folk att läsa den här för att jag anser att män är utsatta eller något annat bullshit, utom jag tror istället den är bra att läsa för att ge en förståelse, som bland annat jag, inte riktigt kan få annars. Jag har aldrig varit man och kommer aldrig vara, jag har egentligen ingen aning om hur tankarna går hos en människa som bivit uppväxt som "kille" och fått utså dess fördommar och blivit pressad på vissa normer. Däremot tror jag att vi måste förstå varandra för att kunna respektera och bli respekterade, jag tror alltså att förståelse är nyckeln till en fortsatt diskussion kring jämställdhet och det måste komma från båda hållen.
 
Jag förstår mig lättast på människor när jag sätter mig in i deras huvud via en bok, och det är då alltså genom att läsa jag får den här förståelsen. Den här boken jag tror kan vara väldigt intressant att läsa, det ser ut som en bra bok för att sätta sig in i män och det är därför jag valt den. Boken heter Det otäcka könet: En bok om manlighet och är skriven utav Marcus Priftis. 
 
bilden från goodreads)
(obs. SJÄLVKLART tycker jag också att de som hela livet uppfostrats som "kille" ska läsa böcker om hur de som uppfostrats till "tjejer" tycker och tänker. De ska, med öppet sinne, läsa diskussionerna som pågår och fundera på det för att få en förståelse för hur de har det!!)
 
Vad tänker ni om det jag tänker?? Berätta om ni håller med eller inte, och gärna varför. ♥
 
Publicerat i Böcker
Taggar: Det otäcka könet / En bok om manlighet / Marcus Priftis / bok / boktips / böcker
#1 / / Netti Starby:

Väldigt intressant! Jag personligen tycker att det är upp till var och en om hur man vill leva. Kramis

Svar: <3
Zyllah

#2 / / Linnea Aurora:

Har inte hört talas om den här boken innan, men ska definitivt kolla upp den! Tack för tipset!

Svar: Varsågod! <3
Zyllah

#3 / / MILINA:

Verkar intressant!

Svar: <3
Zyllah

#4 / / Julia Svensson:

Intressant!

Svar: <3
Zyllah

#5 / / Mirre - Sweetwords:

Tack för boktips och tack för kommentaren hos mig <3

Svar: <3
Zyllah