Författare hit å författare dit

Jag är överlag jätte dålig på författare, och det är sällan jag hittar en speciell författare som jag verkligen gillar. Först kan jag dock nämna J.K. Rowling, författaren till självaste Harry Potter, för dem böckerna är verkligen fantastisk. De är helt underbara, och jag är så taggad på det som händer i Potter universe just nu med de nya filmerna å böckerna. 
 
En annan författare som jag verkligen älskar är Sarah J. Maas. Den här författaren var det länge sen jag pratade om, för jag har inte hunnit läsa någon mer utav hennes böcker. Men ni kommer kanske ihåg Throne of glass, crown of midnight och heir of fire som jag läste för ett tag sen. De är alla skriva utav henne. Dessutom är A court of thorns and roses skriven utav den författaren, och om jag är taggad på den boken. 
 
Har ni inte läst Throne of glass-serien, gör det. Typ den här sekunden. Extremt bra böcker!!
 
Vilka är era favorit författare?? ♥
 
Publicerat i Böcker
Taggar: Harry Potter / J.K. Rowling / Sarah J. Maas / bok / bokfråga / bokserie / boktips / böcker
Kommentarer (12)

Lite klyschigt kanske, men sånt är livet

Den här veckan kommer jag och Moa, som ni säkert redan förstått, att prata om självkänsla. Våran, hur den varit och hur den är. Om ni vill läsa hennes inlägg så hittas det HÄR(!).
 
Det här är ett väldigt komplext och svårt ämne, men jag ska försöka förklara hur jag tycker och tänker så bra som möjligt. Min självkänsla har länge varit lite upp och ner. Jag har i flera år varit osäker på mig själv, och varken självkänslan eller självförtroendet har varit på topp under en lång tid. Självförtroende och självkänsla kanske många uppfattar som samma sak, men det är två olika sätt att "se på sig själv" och vet ni inte men vill veta mer om självkänsla så kan ni läsa om det HÄR(!).
 
När jag var yngre så försökte jag hela tiden passa in. Jag sa sällan vad jag ville göra, och nöjde mig ofta med att göra det dem tyckte var roligt trots att det inte var min grej. Jag gjorde allt dem sa åt mig att göra, vilken skitgöra det än var, och på sätt å vis bestämde jag sällan över mina egna handlingar Det här sänkte min självkänsla rejält, och jag kände mig egentligen bara bekväm när jag gjorde det dem sa åt mig. Jag kom sällan med egna förslag och idéer för att jag inte litade på att dem var bra nog, ochjag hade istället inställningen att de har så mycket bra idéer att mina inte behövs.
Jag vet inte riktigt hur jag jobbat med min självkänsla de senaste åren, eller om det ens är något jag har gjort. Men nu för tiden känner jag mig säkrare i mig själv, jag känner mig modigare och gör vad jag tycker om och tycker är viktigt. Däremot kan jag fortfarande ha lite utav en dålig självkänsla när jag är med nya människor. Jag vill inte verka konstig, och jag litar inte på det jag själv säger. Jag låter hellre någon annan föra min talan i dem tillfällena och gör helst bara det folk säger åt mig att jag ska göra eller sitter helt stilla i mig själv.
 
Att bygga upp sin självkänsla tror jag är väldigt svårt, och enklaste sättet tror jag är att ta lite risker. Man gör saker man tycker är riktigt roligt och tvivlar inte så mycket på det man tänker och tycker. Man måste inse att man är jäkligt bra precis som man är, trots att det vissa dagar känns som rena motsatsen. Man måste tro på sig själv vill säga. Lite klyschigt kanske, men that's life. Vad är era tankar kring självkänsla? Har ni några konkreta tips?
 

KSI

Idag tänkte jag tipsa om ett par videos från en och samma kanal. Kanalen som jag hittade för ett par veckor sedan, och som jag sa att jag skulle visat förra torsdagen egentligen. Bättre sent än aldrig, enjoy!!
 
 
Har ni kollat på honom tidigare?? ♥