Alldeles för ung för dessa böcker

Ondskan och pojken som kallades Det: (Jan Guillou och Dave Pelzer) Det här är inte nödvändigtvis dåliga böcker, men de var fruktansvärt hemska och jag tror att jag läste i alla fall den ena när jag var lite för ung. Båda handlar om tragiska liv med våld inom hemmet, mest riktat mot barn. Man blir fruktansvärt illa berörd utav det som händer i böckerna, och man mår så illa av att folk kan bete sig så förjävligt. Och speciellt när det kommer till sina egna barn. Jag förstår inte hur man kan vara så, rent ut sagt, fruktansvärda människor och misshandla barn på det här sättet. Pojken som kallades det läste jag dessutom i 6:an eller 7:an och jag anser att det är alldeles för tidigt för att läsa den eftersom att jag mådde så oerhört dåligt efteråt. Att båda dessutom är baserade på författarnas egna liv gör det ännu lite värre.
 
Nu måste ni förstå mig rätt. Jag tycker att det är bra böcker som det kan vara bra att läsa. Men inte som skolböcker just eftersom att de är så jobbigt och jag vet inte om alla psykiskt klarar det, speciellt pojken som kallades det. Nu kan mina tankar kring detta bero på att jag läste dem när jag ändå var hyfsat liten, men därför tycker jag inte heller att man ska läsa dem i skolan. Läs mer om ondskan HÄR(!) och pojken som kallades Det HÄR(!).
 
Doktor Glas: (Hjalmar Söderberg) Den här vet ni redan att jag avskyr. Fruktansvärt dålig bok enligt min mening som var tråkig rakt igenom och jag tyckte inte att man fick ut något utav att försöka gå djupare i den. Inte en bok som jag skulle rekomendera någon att läsa egentligen, om man inte gillar långtråkiga och psykologiska böcker. Läs mer om Doktor Glas HÄR(!).
Vilka böcker ogillade ni att läsa i skolan?? ♥
 
Publicerat i Böcker
Taggar: Dave Pelzer / Doktor Glas / Hjalmar Söderberg / Jan Guillou / bok / bok edition / bokfråga / böcker / ondskan / pojken som kallades Det
#1 / / moa:

åh jag som älskade att läsa boken pojken som kallades det men var nog lite äldre än vad du var då :)

Svar: Älskade du den? ojoj. Jag tyckte den var fruktansvärt hemsk. <3
Zyllah

#2 / / carolines:

Pojken som kallades det har jag läst om ett par gånger, även uppföljaren.. Så hemsk!

Svar: Verkligen. <3
Zyllah