Fotbollskulturen håller på att förstöras helt och hållet

Under de senaste månaderna har jag läst väldigt många nyheter på bland annat Aftonbladet. Allt från att fotbollsklubbar vägrar ta tag i de som förstör matcherna utom i extrema fall till att de vägrar förbjuda alkohol med den anledningen att supportrarna borde få ta en öl när de går på match. För ett tag sedan läste jag dessutom om tränare, domare och manliga föräldrar som förstörde deras barns fotbollsturnering och matcher genom att rent ut börjja använda våld mot varandra. Får jag bara fråga, hur fan tänker ni?
 
Jag har alltid följt med på matcher, både fotboll och ishockey, ända sedan jag var liten. Men idag är det det värsta jag vet. Inte för att jag inte tycker om fotboll utom för att jag är rädd och känner mig illa till mods när jag är där. 
 
Jag kommer ihåg förr förra året när vi var på match. Den var precis slut och vi skulle gå hem när det var jätte mycket folk i trappan. Vi gick runt men såg vad som hade hänt. En polisman hade blivit slagen i huvudet med en ölflaska och låg blödande på marken. Mer än en kollega kunde inte hjälpa honom för resten var tvungna att hålla tillbaka fullvuxna män som stod och skrev väldigt högt på sidan. Vet ni vad dem skrek? "Låt honom dö." Låt honom dö, det var precis det dem sa till en vanlig människa som låg på marken när det var fullt med barn runt omkring. 
 
För ett par år sedan kommer jag ihåg att en pappa dog när han skulle på en fotbollsmatch. Det är alltid prat om huliganer som stormar planen eller som på annat sätt förstör under viktiga matcher. Ofta läser man att de har varit påverkade av alkohol, inte alltid men väldigt ofta. Jag vet själv att det är sällan man ser någon inte dricka alkohol när man sitter på läktaren. Alkoholen är inte ända anledningen, men det är en utav faktorerna till att fotbollen i framtiden inte kommer kunna vara en familjeaktiviteter.
 
Klubbarna säger att man borde få ta en öl när man är där, och då har jag en fråga. Vad har ölen ens med saken att göra? Är man inte där för att heja sitt lag till seger? Hur sjutton görs det bättre med alkohol i kroppen? Visst tjänar klubbarna förmodligen mycket på alkohol, men är det verkligen värt att förstöra sporten för det? Är det inte sporten man säger att man brinner för och vill att så många barn som möjligt i framtiden ska få njuta utav? Det är samma sak med huliganerna som man inte alltid vill stänga av. De betalar för biljetterna, och utan det skulle en lite inkomst försvinna. Men det är samma här, är det verkligen värt det när föräldrar inte vågar ta med sina barn för att de är oroliga för deras säkerhet? Är det värt det när folk blir skadade av att de vill kolla på fotboll?
 
Jag är uppväxt i en fotbollsfamilj. Jag tycker om att titta på en match, men jag vill inte åka dit. Jag har hört flera andra säga att de inte heller vill åka. Är det verkligen så det ska bli? Är det verkligen så ni vill ha det?
 
Vad är era tankar om dessa sporter idag?? ♥
 
Artiklar:
Idrottsföräldrar - Aftonbladet
Förälder bröt benet - Aftonbladet
Förälder till sjukhus - Expressen
AIK-, Hammarby- och djurgårdsmatcher - IQ
Sluta dalta med fotbollsmännen - Aftonblandet
Vill förbjuda alkohol på arenor - Aftonbladet
 
Publicerat i text
Taggar: Aftonbladet / Mina åsikter / alkohol / fotboll / text / texter
#1 / / Anonym:

Sjukt är vad det är.Är dock helt ointresserad av sport så vet för lite om det.

Svar: Det är verkligen sjukt. Jag är inte heller jätte insatt, men tycker det är lite intressant ändå. <3
Zyllah