Bra snack

Jag behöver hela tiden ha någonting att lyssna på. Det spelar ingen roll om jag pluggar, ska sova, äter eller fixar i ordning mig för det måste alltid spelas något i min öron för att jag inte ska bli uttråkad. Förut lyssnade jag alltid på musik, men jag tröttnar redan väldigt snabbt på musik så då var jag tvungen att hitta ny musik varje vecka. Det var, tills jag upptäckte den underbara skapelse som podcasts är. Ända sen den sekunden lyssnar jag nästan mer på poddar än musik, för det kommer väldigt ofta nytt och då finns det alltid något att lyssna på. Jag tänkte därför idag tipsa om:
 
 
Men jag tänkte inte tipsa om vilken podcast som helst utom idag blir det podcasten Bra Snack. Den är med Nille af ekenstam och Anna Sahlin som i varje avsnitt pratar om folks problem egentligen med en massa roliga gäster. Programmet går väl egentligen ut på att man skickar in frågor eller problem man har och låter dem disskutera det för att kanske komma fram till en lösning eller ett svar. Jag tycker att de är väldigt roliga att lyssna på och jag undrar vecka efter vecka vad sjutton de får alla sina idéer ifrån.
 
Ni kan lyssna på dem på i en podcast app eller hitta deras hemsida HÄR(!)
 
 
 
 

Fix och trix

Gooodmorgon hjärtan!!
 
Idag var jag lite trött, det kan hända att jag fastnade med näsan i en bok lite för länge igår. Aja, det är fortfarande en halvtimme kvar tills jag ska gå så ingen skada skedd.
 
Nu på morgonen har jag sprungit runt som en galning här i huset, jag har till och med hunnit måla naglarna. Score. Men sen kom jag på att jag glömt alla mina hårgrejer hos mamma. Så typiskt, alla borstar och verktyg onåbara. Jag ska nog vara glad att jag fick med en av mina favorit tofsar i alla fall. Det är nog det värsta med skilda föräldrar enligt mig, att man måste flytta sina grejer och glömmer saker lite här och där. :)
 
Nu ska jag sitta och lyssna lite på musik och kolla runt innan jag ska dra.
 
(Kan hända att jag har lite väl tråkigt och lekte med glitter. Opsi.. )
 
Brukar ni ha en lugn morgon?
 
 
 
 
 

Viktigt!

Ni som är lite känsliga för sår och liknande behöver inte läsa det här inlägget, men till er som inte är så känsliga så får ni gärna läsa det och sedan gå in på videon jag länkar.
 
Jag såg nyss en video som Jocke har lagt upp på Jocke & Jonas kanal, där han pratar om vad som hänt två tjejer. De blev brutalt attackerade av en man de kände, som blev våldsammare och våldsammare efter att han först blev tillsagd om att vara tystare, ifall jag förstod det rätt. De tjejerna är nu, minst sagt, skadade för livet och Jocke & Jonna har därför startat en insamling för att hjälpa dem så gått det går med främst ekonomin.
 
Men det handlar inte om vem som kan ge mest pengar utom bara en liten god tanke och att man delas deras historia i form av Jockes video kan också göra mycket. Det kanske inte kan göra allt ogjort, men det kan sprida händelsen vidare och förhoppningsvis, på något sätt, hindra det från att hända någon annan.
 
Kolla därför gärna på deras video, sprid den vidare och ge lite extra stöd till de som utsätts av sådant här.
Videon hittar ni HÄR(!) på youtube.
 
Att det finns såna här människor är inget mindre än katastrof, och det finns inte mycket man kan göra åt det eftersom att man oftast inte vet att det kommer hända förrän det har hänt. Att prata om det kan däremot hjälpa även fast man kanske inte tror det, kunskap och samarbete är oftast de bästa lösningarna. Mitt hjärta går till de som har blivit utsatta för det här någon gång. <3