Missförstå mig rätt

Hela kvällen igår spenderade jag på Orionteatern i Stockholm och såg på en väldigt annorlunda teater. Teatern handlade om en rättegång mot en del av de människorna som hade något jobb kopplat till förintelselägren under andra världskriget. Pjäsen hette Rannsakningen och är producerad av Nadja Weiss.
 
Jag tycker överlag att det är ganska trevligt att gå på teater, även fast det kanske inte något jag gör hela tiden. Det här var däremot andra gången den här terminen som jag åkte med skolan, vilket inte är fy å skam.
 
Angående den här teaterföreställningen så var det inte riktigt min typ av teater. Idéen var förmodligen jätte bra, och tanken med pjäsen är fullständigt briljant. Men när man satt och knäckte nacken var femte sekund, speciellt när man blev livrädd av ett plötsligt ljus (hm... räddhare), så tröttnade man ganska snabbt. Jag tycker dock att historien om andra världskriget, och speciellt förintelsen, är väldigt intressant vilket gjorde att jag gillade själva handlingen. Och missförstå mig rätt när jag säger att det är intressant, för jag menar självklart inte intessant som i bra intressant utom intressant i den kontexten att en man (plus lite fler korkskallar) kunde få så många människor att göra så mycket ont. Det är fruktansvärt och horibelt men ändå intressant.
 
Sen tyckte jag inte riktigt om teatern på grund av stämningen under pjäsen. De som var där och kollade var vi, ett fåtal lite äldre och människor på +75 år. En hel del gick runt med rullator, tog sin medicin under pjäsens gång och jag var flera gånger orolig att någon skulle få en hjärtattack. Det förstörde en hel del måste jag säga, tyvärr.
 
Brukar ni gå på teater?? ♥
 
Publicerat i kreativitet
Taggar: Nadja Weiss / Rannsakningen / kreativitet / skolan / teater
#1 / / Anonym:

Nä,jag tror inte att jag någonsin varit på en riktig teater faktiskt.Utomhusteater på sommaren har jag dock besökt.Det var alltså det som var äventyret du skulle på,lite räddhare och så:)
Hehe,jag gillar faktiskt ämnena du tar upp men också att du skriver med stor humor om jag nu uppfattar dig rätt.
Fin lördag!

Svar: Tack, Jag gör i alla fall mitt bästa.
Zyllah

#2 / / Sanna Widman:

Har gått på teater någon gång, men händer inte allt för ofta. Skulle vara roligt att gå på mer. :)

Svar: En bra teater är verkligen spännande. <3
Zyllah

#3 / / Liene Svärd:

sv: Eller hur, älskar att se hur mitt liv förändrats också när jag kollar på bilderna :)

Säkert bra budskap och tanke bakom teatern men kanske blir jobbigt att kolla på hela.

Svar: Den var inte så jobbig som jag trodde, men jag tror det var för att jag inte fastnade för den. <3
Zyllah

#4 / / Yohanna af Skovde:

Vad roligt!" Jag är dålig att faktiskt gå på såna saker men borde blir bättre!

Svar: Det känns som att människor över lag är dåliga på det. <3
Zyllah

#5 / / Carolina Thoor:

Sällan. Eller jag brukar gå på musikaler, lite liknande. Men vanlig teater har jag nog inte gått på hur länge som helst :)
Men jag förstår vad du menar med intressant, för jag känner likadant. Fattar inte hur människor kunde göra på det här sättet, att en man kunde få så många människor göra på detta vis.. Hemskt..

Sv; ja, dem första böckerna är underbara. Hm.. Jag vet inte riktigt vad du menar, då det var ett tag sedan jag läste alla tio böckerna. Dock är det ju tolv nu, haha, men får läsa om dem för att sedan se vad du menar ;) <3

Svar: Jag har nog aldrig varit på en musikal tror jag. :/ Skönt att höra att någon håller med mig. <3
Zyllah

#6 / / Gabriella :

Åh jag tycker att det är såå mysigt att gå på teater, fast jag gör det väldigt sällan!!

Svar: Man gör det väldigt sällan. <3
Zyllah