Bokrecension: The hunger games

The hunger games är idag en väldigt välkänd bok där de flesta antingen läst böckerna eller sätt filmerna. Boken är skriven utav Suzanne Collins. Suzanne är en amerikans författare och hon var tidigare manus-författare till barnkanaler som Nickelodeon. Förutom The hunger games serien så har hon också bland annat skrivit The Underland Chronicles vilket är en lite modernare version utav Alice i underlandet.
 
Boken utspelar sig i en dyster framtid där allt är uppdelat på tretton delar. Tolv distrikt och sedan det som kallas huvudstaden. Varje år anordnas ett spel dit två ungdomar från varje distrikt tas för att kämpa mot varandra. Katniss Everdeen är en tjej som fått ta hand om sin familj sedan deras pappa dog när hon var elva år, hon måste jaga för att de ska ha mat på bordet och lite pengar tillsammans med sin bästa vän Gale som är i ungefär samma sits. När det väl är dags att välja de som ska sändas till hungerspelen så vänds hela Katniss värd upp och ner när det är hennes lillayster Prim som väljs. För att skydda sin familj så anmäler hon sig som frivillig att ta sin systers plats vilket gör att hon tillsammans med en kille som heter Peta Mellark snart åker mot huvudstaden för att förmodligen möta sin undergång. Under spelets gång är det svårt och båda kämpar hårt för att överleva fram till slutet, även fast det sägs att det bara kan vara en utav dem. 
 
Vad tycker jag om den här boken då? Helt ärligt så vet jag inte. Jag har sätt filmen jätte många gånger och boken var precis likadan tycker jag så jag skulle faktiskt vilja säga att den var lite tråkig. Anledningen till att den är tråkig är inte för att boken är dålig utom för att jag visste precis vad som skulle hända. Jag vill inte säga att jag blev besviken, för jag märker att den är bra och jag skulle absolut tycka om den om jag hade läst innan jag såg filmen. Jag tycker om historien, men jag älskar inte karaktärerna vilket gör att den inte når riktigt till mig som jag hade hoppats att den skulle. 
 
Jag kommer tyvärr hoppa över de andra två böckerna. Jag har börjat läsa andra, men jag tycker det är rent utsagt tråkigt att läsa. Jag vet att den blir roligare mot slutet, men eftersom att jag vet att fram till slutet är den väldigt långdragen så känner jag inte att jag orkar. Boken rekommenderar jag om man inte har sätt filmerna och om man gillar den här typen av berättelse. Det är en berättelse om överlevnad skulle jag kort sagt vilja säga. Den får totalt 3/5 ♥ utav mig. 
 
 

 
Publicerat i Böcker
Taggar: 3/5 / Suzanne Collins / The Hunger games / bok / bokrecension / böcker
Kommentarer (1)

Vecka 34-35:s blogg

 
Jag tänkte att jag skulle testa en sådan här liten tävling, för jag tycker det är roligt att vara delaktig i liknande. Jag vet inte om jag kommer fortsätta utom det beror nog på om det är någon som ens vill vara med. :)
 
Nästa fredag kommer vinnaren upp!!

Bok update: The White Rabbit Chronicles

Om jag ska vara helt ärlig så var jag lite skeptiskt till den här i början. Jag har verkligen tyckt om de tidigare böckerna, så jag tänkte att nu när det är inne på fjärde boken som dessutom byter perspektiv så måste de väl ha börjat få slut på idéer. Oj så fel jag hade. Jag har haft en sån himla tur med böcker på senare tid och det här var absolut inget undantag. Boken var otroligt bra, jag älskade att fokuset ändrades från Alli och Cole, till Frosty och Milla. Jag har aldrig varit ett riktigt fan utav Frosty för jag har tyckt att han känns lite kall och konstigt, och Milla var ju en av skurkarna i förra boken så jag tyckte inte om henne jätte mycket heller. Men nu... behöver jag ens säga att jag älskar dem eller är det underförstått? 
 
En karaktär som däremot sjönk i mina ögon i den här boken är Kat. Jag har alltid tyckt om hennes självständighet och självförtroende, men när hon berättar sanningen en bit in mot slutet så bara sjönk hon. Alli sjönk också lite lite grann när deras dolda motiv kom fram, men inte alls lika mycket. 
 
Boken handlar om Milla som begick ett fruktansvärt misstag och nu måste hantera konsekvenserna efter det. Frosty är förkrossad efter en viss incident och håller på att tappa greppet. Alli och Cole har en syn där de ser att Milla kommer rädda Frosty i framtiden, och är hon inte där så kommer han istället att dö. De bestämmer då att Milla ska agera Frostys livvakt tills synen har gått i uppfyllelse för att betala tillbaka det hon gjort tidigare. Det dem inte räknade med var känslorna som skulle växa mellan Frosty och Milla under tiden som de är klistrade till varandra, och det gör det hela så mycket mer komplicerat. 
 
Tyckte du om de tidigare böckerna så läs den här. Tveka inte, för jag skulle faktiskt vilja påstå att den här och första boken tävlar om en jämn första plats. Jag tror att man behöver bakgrundhistorien från de andra böckerna för att förstå, men nu är det samtidigt som en ny historia. Jag tycker det är extremt sorgligt att det här var sista gången jag fick umgås med Alli, Cole, Frosy, Milla och alla som hör där till eftersom att det här var sista boken. Det finns nå små böcker också som jag nog kommer läsa om jag inte har något annat, men annars så är det här det sista jag ser utav dem. Boken får en 5/5 ♥ utav mig.